Potrzebne składniki:
Twaróg sernikowy (naturalny) w wiaderku- 1kg ( ja użyłam Vitello z Biedronki)
Śmietana 30%- 100ml
Cukier puder- 1/2 szklanki
Laska wanilii – 1/2 sztuki
Mleko -1/2 szklanki ( 125ml)
Żelatyna- 2 łyżki
Biszkopty- ok. 15 sztuk ( do wyłożenia blaszki)
Brzoskwinie ( bardzo słodkie) – 2 sztuki
Czekolada gorzka lub mleczna -50g
Przygotowanie:
Do wysokiego naczynia wyłożyć ser, dodać cukier puder, śmietankę oraz ziarenka z połówki wanilii, wymieszać
Brzoskwinie obrać i pokroić w drobną kostkę, dodać do masy serowej i dobrze połączyć
Mleko zagotować, odstawić
Do ciepłego mleka dodać 2 łyżki żelatyny, mieszać do rozpuszczeni, po czym dodać łyżkę masy serowej i dobrze wymieszać ( czynność powtórzyć 2 razy)
Następnie ser z żelatyna przelać do masy serowej i dobrze wymieszać
Blaszkę wyłożyć biszkoptami i wylać gotową masę
Wstawić do lodówki na ok. 3-4h
Przed podaniem, rozpuścić czekoladę w rondelku lub mikrofalówce i polać gotowy sernik
Z porcji otrzymałam 10 porcji sernika
Wartość odżywcza 1 kawałka
231,6kcal
10,2g białka
12,7g tłuszczu
19,8g węglowodanów
23 sierpnia, 2019 / Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2020/12/20190823_152201.jpg
1157
1920
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała 2019-08-23 15:21:34 2021-01-24 14:09:09 Sernik na zimno z brzoskwiniami i czekoladą
Ketchup z cukinii Sałatka Grecka
Scroll to top