Potrzebne składniki:
Krewetki królewski- 250g
Masło- 1 łyżka
Pietruszka natka- 2 łyżki
Papryczka chilli- 1 mała sztuka
Czosnek- 3 duże ząbki
Olej/ oliwa- 2 łyżka
Sok z cytryny- 1 łyżka
Makaron spaghetti lub tagliatelle- 100g
Przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Na patelni rozpuścić masło, włożyć zamrożone krewetki i na delikatnym ogniu smażyć przez ok 10 minut, co jakiś czas mieszając
Po tym czasie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną natkę, smażyć kolejne 10 minut
Papryczkę chilli pokroić w bardzo cienkie plastry i dodać do krewetek
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu
Krewetki skropić sokiem z cytryny, dodać oliwę, przyprawić i połączyć z ugotowanym makaronem
Danie dla 2 osób
Wartość odżywcza 1 porcji
351kcal
23,8g białka
10,5g tłuszczu
42,5g węglowodanów
10 sierpnia, 2019 / Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2020/12/20190809_205315.jpg
1670
1920
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała 2019-08-10 15:19:13 2021-01-24 15:45:51 Makaron z krewetkami w czosnku
Drożdżówka z owocami Drożdżówki z serem
Scroll to top