Potrzebne składniki:

  • Filet drobiowy- 500g
  • Szpinak świeży lub mrożony- 200g
  • Ser feta- 100g
  • Olej/ oliwa- 1 łyżeczka
  • Woda- 150ml
  • Przyprawy: sól, pieprz, 0,5 łyżeczka gałki muszkatołowej, 1 łyżeczka suszonego czosnku

Przygotowanie:

  • Pierś kurczaka pokroić w plastry, lekko rozbijając
  • Mięso smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron
  • Po podsmażeniu, dolać wody, dusić do miękkości mięsa
  • Po tym czasie dodać szpinak, przyprawić
  • Po ok 5-8 minutach dodać pokruszony ser feta, dobrze wymieszać 

Propozycja podania:

Ryż/ Makaron/ Ziemniaki

Danie dla 4 osób

Wartość odżywcza 1 porcji

  • 209kcal
  • 32,5g białka
  • 8,3g tłuszczu
  • 1,9g węglowodanów 

0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *