Jagodowe leniwce

Potrzebne składniki:

  • Ser biały ( półtłusty) – 250g
  • Mąka pszenna- 4 łyżki
  • Jaja- 1 sztuka
  • Jagody – 1/2 szklanki
  • Przyprawy: szczypta soli

Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki wyłożyć do naczynia i dobrze ze sobą połączyć ( ja użyłam tłuczka do ziemniaków)
  • Ciasto wyłożyć na stolnicę i uformować z niego wałek, delikatnie spłaszczyć i kroić nożem ukośne kawałki
  • Pierogi wrzucać na wrzącą wodę, gotować ok. 3 minut od wypłynięcia

 Propozycja podania:

Bułka tarta/ Masło/ Cukier 

Danie dla 2 osób

Wartość odżywcza 1 porcji

  • 276kcal
  • 31g białka
  • 3,7g tłuszczu
  • 30g węglowodanów