Jagodowe leniwce
Potrzebne składniki:
- Ser biały ( półtłusty) – 250g
- Mąka pszenna- 4 łyżki
- Jaja- 1 sztuka
- Jagody – 1/2 szklanki
- Przyprawy: szczypta soli
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki wyłożyć do naczynia i dobrze ze sobą połączyć ( ja użyłam tłuczka do ziemniaków)
- Ciasto wyłożyć na stolnicę i uformować z niego wałek, delikatnie spłaszczyć i kroić nożem ukośne kawałki
- Pierogi wrzucać na wrzącą wodę, gotować ok. 3 minut od wypłynięcia
Propozycja podania:
Bułka tarta/ Masło/ Cukier
Danie dla 2 osób
Wartość odżywcza 1 porcji
- 276kcal
- 31g białka
- 3,7g tłuszczu
- 30g węglowodanów