Leczo z kiełbasą
Potrzebne składniki:
- Papryka czerwona- 4 sztuki
- Cebula- 1 sztuka
- Pomidor- 1 sztuka
- Kiełbasa śląska cienka- 5 kawałków
- Przecier pomidorowy – 500g
- Pietruszka natka – 2 łyżki
- Oliwa/ olej – 1 łyżka
- Przyprawy: sól, pieprz, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
Przygotowanie:
- Paprykę pokroić w paski, cebulę i pomidora w kostkę
- Kiełbasę pokroić w plastry
- W głębokim garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę i kiełbasę, podsmażyć
- Dodać pomidora i paprykę, smażyć przez ok 5 minut
- Po tym czasie dodać przecier, pietruszkę, przyprawić
- Gotować ok 20 minut
Propozycja podania:
Ziemniaki/ Pieczywo/ Ryż/ Kasza
Danie dla 4 osób
Wartość odżywcza 1 porcji
- 285kcal
- 17,8g białka
- 14,7g tłuszczu
- 23,7g węglowodanów
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!