Potrzebne składniki:

  • Papryka czerwona- 4 sztuki
  • Cebula- 1 sztuka
  • Pomidor- 1 sztuka
  • Kiełbasa śląska cienka- 5 kawałków
  • Przecier pomidorowy – 500g
  • Pietruszka natka – 2 łyżki
  • Oliwa/ olej – 1 łyżka
  • Przyprawy: sól, pieprz, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki

Przygotowanie:

  • Paprykę pokroić w paski, cebulę i pomidora w kostkę
  • Kiełbasę pokroić w plastry
  • W głębokim garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę i kiełbasę, podsmażyć
  • Dodać pomidora i paprykę, smażyć przez ok 5 minut
  • Po tym czasie dodać przecier, pietruszkę, przyprawić
  • Gotować ok 20 minut

 

Propozycja podania:

Ziemniaki/ Pieczywo/ Ryż/ Kasza

Danie dla 4 osób

Wartość odżywcza 1 porcji

  • 285kcal
  • 17,8g białka
  • 14,7g tłuszczu
  • 23,7g węglowodanów 
0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *