Potrzebne składniki:

  • Camembert lekki- 1 sztuka
  • Roszponka- 1 garść
  • Pomidor koktajlowy- 4 sztuki
  • Kiełki jarmużu- 3 łyżki
  • Ogórek zielony – 6 plasterków
  • Orzech włoski – 2 sztuki
  • SOS ŻURAWINOWY:
  • Suszona żurawina- 3 łyżki
  • Miód- 1 łyżeczka
  • Woda- 1/3 szklanki

Przygotowanie:

  • Camembert piec w piekarniku przez ok 20 minut w 200 stopniach C
  • W tym czasie przygotować sos: do garnka włożyć żurawinę, odrobinę wody i gotować do momentu uzyskania, gęstych rozgotowanych owoców, na koniec dodać miód i wymieszać
  • Ogórki pokroić w pół plastry, pomidory na pół
  • Roszponkę wyłożyć na talerz, posypać kiełkami, dodać ogórki, pomidory
  • Na środek sałatki wyłożyć upieczony ser, posypać pokruszonymi orzechami i polać sosem

Propozycja podania:

Pieczywo

 

Wartość odżywcza 1 porcji

  • 454kcal
  • 30g białka
  • 21g tłuszczu
  • 31g węglowodanów 

0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *