Potrzebne składniki:
Płatki owsiane- 5 łyżek
Masło lub olej kokosowy – 50g
Mąka (dowolna) – 1 łyżka
Cukier- 2 łyżki
Jabłko- 2 sztuki
Gruszka- 2 sztuki
Cynamon- opcjonalnie
Jaja- 2 sztuki
Przygotowanie:
Płatki owsiane, masło, mąkę i 1 łyżkę cukru – zmiksować i wstawić na 15 minut do lodówki
W tym czasie obrać owoce i pokroić w kostkę, włożyć do garnka, dolać odrobinę wody i dusić do miękkości ( można dodać cynamonu)
Białka ubić na sztywną pianę z 1 łyżką cukru
Przygotować naczynie, w którym pieczone będą desery ( u mnie to kokilki)
Dno naczynia „wylepić” przygotowanym ciastem, zostawiając 1/3 ciasta na kruszonkę
Na ciasto wyłożyć owoce, piankę oraz startą na grubych oczkach kruszonkę
Piec przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C
Propozycja podania:
Cukier puder/ Bita śmietana
Danie dla 4 osób
Wartość odżywcza 1 porcji
242kcal
5g białka
10g tłuszczu
35g węglowodanów
27 lipca, 2019 / Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2020/12/56595478_2064439053624739_5437536370350358528_n.jpg
640
960
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała 2019-07-27 15:34:52 2021-01-24 15:35:20 Owoce na kruchym spodzie z delikatną pianką i słodką kruszoną
Pieczony camembert z orzechami włoskimi i sosem żurawinowym Ekspresowe racuchy z papierówkami
Scroll to top