Zupa krem z białych warzyw
Potrzebne składniki:
- Ziemniaki- 4 sztuki
- Cebula- 1 sztuka
- Por (biała część) – 1/3 sztuki
- Seler -1/2 sztuki
- Pietruszka- 1 sztuka
- Czosnek- 1 ząbek
- Oliwa/ olej – 1 łyżka
- Bulion warzywny/ mięsny/ woda- ok 1litra
- Przyprawy: sól, pieprz
Przygotowanie:
- Ziemniaki, cebulę, por, seler, pietruszkę pokroić w kostkę
- W głębokim garnku rozgrzać olej, wrzucić warzywa i smażyć ok 5 minut
- Po tym czasie dolać bulionu/ wody, przyprawić i gotować do miękkości warzyw
- Całość zmiksować na krem
Propozycja podania:
Grzanki/ Bułka
Danie dla 5 osób
Wartość odżywcza 1 porcji
- 110kcal
- 2,8g białka
- 2,2g tłuszczu
- 20g węglowodanów
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!